Mina stickade verk

Jag har ALDRIG lyckats koncentrera mig eller haft tålamod att lära mig virka eller sticka. Så började jag medicinera för min ADHD och vips så lyckades jag lära mig allt jag kan från Youtube, Google och så använde jag mig av mönster jag hittade på nätet.
Och så har, stackars Viveka på Nynäshamns lokala garnbutik, fått svara på alla mina frågor i princip dygnet runt. http://www.stickeriet.se Bara det måste vara ett heltidsjobb för henne.... Stickade och virkade/repade upp hundra ggr. Envishet är en gåva jag besitter på både gott och ont. Till sist lärde jag mig göra några egna mönster. Det är en resa av upprepningar och svordomar, men stoltheten efteråt är värt allt besvär.

Stickade mössor. Jordgubbe och blåbär. Mönster

Stickad blåbärsmössa Stickad blåbärsmössa

En kompis ville så gärna ha blåbärsmössor till sina bägge söner. Jag gjorde några stycken eftersom jag blev osäker på storlekarna. 
Stickad i Drops Baby Merino. Strumpstickor 2,5. 
Mönster: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=5447&cid=12

Stickade Converse

Converse


Stickat första sockan, men sen har den andra fått vänta... Sedan i höstas. Alltid för många projekt, gärna samtidigt. Sockor, vantar och allt annat som det är två av lessnar jag på. Orkar aldrig göra båda. Men bara ta mig i kragen och göra den andra nu. 


Mönstret är köpt hos 

http://www.ravelry.com/patterns/library/reaverse-star-edition

Converse

Barnmössa med reflexgarn

Stickad barnmössa Stickad barnmössa
Blandade olika mönster för att sticka denna mössa till ena dottern. Det blå garnet är Järbo Reflex. Det vita är Drops Merino Extra Fine, ett väldigt "barnvänligt" garn i Merino ull. 
En perfekt mössa att ha en vinterkväll i pulkabacken. 

Hundtröja med luva

Hundtröja Hundtröja
Stickad hundtröja. Stickad i Drops Delight. Mönstret är från Garnstudio.
Mönstret är https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3487&cid=12

MÖSSA MED NORSKT MÖNSTER OCH TOFS

Stickad mössa. Stickad mössa.
Eftersom jag alltid tycker att mönster till mössor från Garnstudio blir alldeles för stora så minskar jag alltid två storlekar. Så om det tex är 12 maskor i 10 sektioner enligt mönster så gör jag 12 maskor i 8 sektioner. Det här mönstret hittar ni på https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=5294&cid=12
I tofsen har jag blandat i Järbos Reflex.
Eftersom mina barn är "allergiska" mot de ullgarn som kliar så har jag använt mig av Drops Merino Extra Fine. 

Stickade Torgvantar med "Huva"

Har hund och att gå ut på hundpromenader kan vara rätt långtråkigt... Jag vill ofta använda min telefon samtidigt, men fryser samtidigt (från höst till vår) så mycket om händerna. Så jag virkade ett par torgvantar. Med nedvikbar huva för både fingrar och tumme (vet att tummen också tillhör fingergruppen).  
Har tyvärr inget mönster på dom, eftersom jag virkade på frihand. 
Torgvantar med huva